Never a dull moment...

Vanochtend werd ik uit mijn bed gebeld. Of ik iets van "de brand" had gemerkt?

Verderop in de Palingbeekstraat hadden criminelen een auto achtergelaten en in brand gestoken. Er was alleen nog een geblakerd metalen karkas van over. De stilte en de rust van De Palingbeek worden blijkbaar niet alleen door natuurliefhebbers gewaardeerd.

Lees meer »

Zomerzoektocht Korte Keten

Het Nutsbedrijf doet de komende 3 maanden mee aan de Zomerzoektocht Korte Keten van stad Ieper. Onze "echte" winkel is nog niet open maar de notenkwekerij bestaat al een aantal jaren en je kunt onze nootjes al in de webshop bestellen. Je kan ook op afspraak je noten laten persen, zie daarvoor Jouw noten.
Beantwoord de vraag aan onze oprit samen met de 11 andere en maak kans op een goedgevulde mand met streekproducten. Hopelijk zien we jou deze winter terug in onze "echte" winkel.


Lees meer »

De oliepers draait

Eindelijk is het zover: de oliepers draait! We hebben schromelijk onderschat hoe lang het ging duren om de voormalige kalverstal om te bouwen tot productieruimte. Maar: ooit komt het af en dat is NU.

Alles afwasbaar, insectenwering voor de ramen, warm en koud stromend water, elektriciteit, vergunningen en als kers op de taart de toelating van het FAVV.

Wij zijn er klaar voor.

Lees meer »

De toelating is binnen

Het is officieel: we hebben een toelating van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen om noten te verwerken en te verkopen. Hoera!

Lees meer »