Onze tweede teelt: de hazelnoot.
De aanplant van 80 hartnotenbomen was een risico. We begonnen met kleine geënte boompjes en het was afwachten of er inderdaad van die mooie en smakelijke hartnoten aan zouden groeien. Om niet volledig van de hartnoot af te hangen, besloten we ook hazelaars aan te planten. Die zijn vrij eenvoudig te kweken en dragen snel vruchten.
Ook hier kozen we om redenen van bestuiving en diversiteit voor verschillende rassen. We hebben coryllus avellana en corylus maxima. De smaakverschillen zijn niet groot, het zijn allemaal smakelijke rassen met grote noten.Hiernaast lees je er meer over. 

Onze onbespoten noten worden gekweekt met respect voor de natuur. Wij werken niet met kunstmest en gebruiken ook geen herbiciden of pesticiden.

Hazelnoten zijn gezond: boordevol vitamines B en E, foliumzuur, mineralen en rijk aan onverzadigde vetten.
Een favoriet ingrediënt in gebak en pralines maar ook in salades, ovenschotels en desserts. Verder is hazelnootolie een perfecte smaakmaker in zoete en hartige gerechten.
Neem gerust eens een kijkje op de receptenpagina.

Photo by Vincent van Zalinge on Unsplash

Photo by rawpixel on Unsplash

Verzorging

De olie van hazelnoten is een waardevol ingrediënt in verzorgingsproducten. Hazelnootolie werkt hydraterend wordt goed door de huid opgenomen. Het verstevigt, bevordert de doorbloeding en maakt de huid glad. Het is onze ambitie om op termijn speciale zeep en crèmes met onze eigen hazelnootolie te ontwikkelen.