Se rendre au contenu

Hazelnoten —

corylus avellana / corylus maxima

 




Hazelnoten zijn gezond: boordevol vitamines B en E, foliumzuur, mineralen en rijk aan onverzadigde vetten.

Een favoriet ingrediënt in gebak en pralines maar ook in salades, ovenschotels en desserts. Verder is hazelnootolie een perfecte smaakmaker in zoete en hartige gerechten.

Neem gerust eens een kijkje bij de recepten.

De olie van hazelnoten is ook een waardevol ingrediënt in verzorgingsproducten. Hazelnootolie werkt hydraterend wordt goed door de huid opgenomen. Het verstevigt, bevordert de doorbloeding en maakt de huid glad. Het is onze ambitie om op termijn speciale zeep en crèmes met onze eigen hazelnootolie te ontwikkelen.



Butler

Bolle ovale noten, goed gevuld en makkelijk te kraken.

Minder dikke velletjes dan de Reus van Halle.

Reuze van Halle

Ook bekend als Géant de Halle of Halle'sche Riesen, soms zitten er echt gigantische noten tussen. 

Ze hebben een brede bodem en een typische spitse punt.

Witpit Lambertsnoot

Net iets anders dan de anderen: de officiële naam is corylus maxima. 

De lambertsnoot verschilt van de coryllus avellana door zijn langwerpige vorm en het vruchtomhulsel omsluit de hele noot met een flosje aan het einde.

Voedingswaarden hazelnoot per 100 gram

energie

667 kcal

eiwitten

14,2 gram

koolhydraten

10,6 gram

vet totaal

62,5 gram

waarvan verzadigd

4,2 gram

enkelvoudig onverzadigd

52,5gram

meervoudig onverzadigd

5,0 gram

voedingsvezels

7, gram

bron: voedingswaardetabel.nl