Binnenkort: olie persen

Gepubliceerd op 24 september 2022 om 13:52

Bewaar deze herfst uw okkernoten want vanaf januari 2023 begint onze oliepers te draaien. U kunt op afspraak uw noten gekraakt afleveren en wij persen er verrukkelijke olie van.


De okkernoten zijn nu (september) nog te vochtig om er olie uit te kunnen persen. Daarvoor moeten ze eerst enkele maanden drogen. Nu is het moment om regelmatig uw noten te rapen, liefst dagelijks.


Een beschimmelde of ranzige noot kan de smaak en kwaliteit van de volledige persing bederven. Daarom is het belangrijk dat u dagelijks uw noten verzamelt en ze op een droge en propere plaats laat drogen. Bijvoorbeeld op zolder, goed uiteen gespreid, af en toe omschudden. Of buiten in een net onder een afdakje opgehangen, zodat ze drogen in de wind.


U kraakt de noten nog niet, wacht daarmee tot kort voor u ze komt inleveren. Gekraakte noten kunt u niet zo lang bewaren zonder risico op bederf en verlies aan kwaliteit.
Eén kilo gepelde okkernoten levert 400 tot 500 ml olie op.

 

Interesse? Laat dan hier uw e-mailadres achter.
Wanneer het tijd is om uw noten te komen brengen, nemen we contact op voor een afspraak. De pers zal gaan draaien vanaf januari 2023.